Het complete aanbod e-learning urethrale verblijfskatheters
Zorgverlening van topkwaliteit begint met actuele inzichten. In onze gespecialiseerde e-learning leer je alles over het verantwoord plaatsen, onderhouden en verwijderen van urethrale verblijfskatheters. Praktisch, overzichtelijk en direct toepasbaar in jouw dagelijkse werk.
No-touchtechniek
(man/vrouw)
- < 1 uur
Steriele techniek
(man/vrouw)
- < 1 uur
Verzorgen en verwijderen
- < 1 uur
Balloninhoud controleren
- < 1 uur
Urineopvangzak verwisselen
- < 1 uur
Ontdek de nieuwe no-touchtechniek
De no-touchtechniek is gebaseerd op de richtlijn ‘Schoon inbrengen van blaaskatheters’, uitgebracht door het Samenwerkingsverband Richtlijnen Infectiepreventie (SRI). Met de no-touchtechniek zijn geen steriele handschoenen en gazen nodig. Dit maakt de vaardigheid tijd- en kostenbesparend. Deze methode is even effectief als steriele technieken in het voorkomen van urineweginfecties. Met de no-touchtechniek voorkom je dat het in te brengen deel van de katheter en aansluitpunten worden aangeraakt.
Of je nu werkt in een druk ziekenhuis of in de thuiszorg, de no-touchtechniek biedt een veilige en efficiënte oplossing voor iedere situatie. Met duidelijke instructievideo’s, praktische uitleg en handige tips ben je met de e-learning van Doczero optimaal voorbereid om de no-touchtechniek toe te passen in jouw organisatie. Vraag vrijblijvend een demo aan.
Blaaskatheterisatie met de no-touchtechniek
Met de no-touchmethode werk je efficiënter, veiliger en volgens de nieuwste richtlijnen. Deze moderne techniek voorkomt urineweginfecties en maakt steriele handschoenen en gazen overbodig. In onze e-learning leer je stap-voor-stap hoe je deze methode toepast bij zowel mannen als vrouwen. Compleet met duidelijke instructievideo’s, praktische tips, een uitdagende kennistoets en interactieve toets.
Blaaskatheterisatie verblijfskatheter man
no-touchtechniek
- 4 onderdelen
- < 1 uur*
Blaaskatheterisatie verblijfskatheter vrouw
no-touchtechniek
- 4 onderdelen
- < 1 uur*
*Gemiddelde studieduur om certificering te behalen. Lesstof is facultatief.
Volledige collectie e-learning urethrale verblijfskatheters
Leer alles over het verantwoord toepassen van verschillende technieken rondom urethrale katheters. Van het inbrengen en verwijderen tot het verzorgen en controleren: alle e-learning zijn ontworpen om jouw kennis te verdiepen en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Of het nu gaat om blaaskatheterisatie, de steriele techniek of de no-touchtechniek – onze e-learning urethrale verblijfskatheters bieden de juiste informatie, praktische tips en duidelijke video’s om jou optimaal voor te bereiden op de praktijk.
Kies de e-learning die past bij jouw specialisatie en werkveld, en werk volgens de laatste richtlijnen.
- Blaaskatheterisatie verblijfskatheter man no-touchtechniek
- Blaaskatheterisatie verblijfskatheter vrouw no-touchtechniek
- Blaaskatheterisatie verblijfskatheter man steriele techniek
- Blaaskatheterisatie verblijfskatheter vrouw steriele techniek
- Urethrale verblijfskatheter verzorgen*
- Urethrale verblijfskatheter verwijderen*
- Balloninhoud verblijfskatheter controleren*
- Urineopvangzak verwisselen bij verblijfskatheter*
- Blaasspoelen
- Suprapubische katheters verzorgen
- Suprapubische katheters verzorgen en vervangen
* Deze e-learning wordt momenteel vernieuwd en is binnenkort beschikbaar.
- Blaaskatheterisatie verblijfskatheter man no-touchtechniek
- Blaaskatheterisatie verblijfskatheter vrouw no-touchtechniek
- Blaaskatheterisatie verblijfskatheter man steriele techniek
- Blaaskatheterisatie verblijfskatheter vrouw steriele techniek
- Urethrale verblijfskatheter verzorgen*
- Urethrale verblijfskatheter verwijderen*
- Balloninhoud verblijfskatheter controleren*
- Urineopvangzak verwisselen bij verblijfskatheter*
- Blaasspoelen
- Suprapubische katheters verzorgen
- Suprapubische katheters verzorgen en vervangen
* Deze e-learning wordt momenteel vernieuwd en is binnenkort beschikbaar.
Blaaskatheterisatie verblijfskatheter man no-touchtechniek
Blaaskatheterisatie verblijfskatheter vrouw no-touchtechniek
Blaaskatheterisatie verblijfskatheter man steriele techniek
Blaaskatheterisatie verblijfskatheter vrouw steriele techniek
Urethrale verblijfskatheter verzorgen
Urethrale verblijfskatheter verwijderen
Balloninhoud verblijfskatheter controleren
Urineopvangzak verwisselen bij verblijfskatheter
Bekijk ook deze interessante e-learning
Blaasspoelen
Suprapubische katheters verzorgen
Suprapubische katheters verzorgen en vervangen
Een kleine handeling, grote impact
Verblijfskatheters worden dagelijks ingezet, maar brengen risico’s met zich mee. Infecties, ongemak en complicaties kunnen eenvoudig worden voorkomen met de juiste kennis en technieken. Onze e-learning helpt zorgprofessionals om fouten te vermijden en de zorgstandaarden te verhogen. Veiligheid, comfort en kwaliteit staan centraal.
Wat kun je verwachten?
- Stap-voor-stap uitleg:
- Praktische handvatten voor plaatsing, onderhoud en verwijdering.
- Actuele richtlijnen:
- Altijd gebaseerd op de nieuwste protocollen en evidence-based zorg.
- Direct toepasbaar:
- Speciaal ontworpen voor situaties in ziekenhuizen en zorgorganisaties.
- Toegankelijk en flexibel:
- Volg de e-learning waar en wanneer het jou uitkomt.
Voor wie is het?
Deze e-learning is ontwikkeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en andere zorgprofessionals die dagelijks werken met verblijfskatheters. Of je nu in een ziekenhuis, verzorgingshuis of thuiszorg werkt, actuele kennis is onmisbaar om de beste zorg te leveren.
Zorg voor meer comfort en veiligheid bij jouw patiënten. Start direct met onze e-learning over urethrale verblijfskatheters en ervaar het verschil.
- Leer online in je eigen tempo, waar je maar wilt.
- Duidelijke en boeiende instructievideo's met stap-voor-stap uitleg.
Start vandaag nog
Wij kunnen niet wachten om jou te laten starten! Onze e-learning is al binnen enkele werkdagen inzetbaar. Maak gebruik van Single Sign On (SSO) of koppel Doczero Academy aan jouw eigen LMS met behulp van LTI of SCORM.
Heb je een vraag? Kijk eens bij de veelgestelde vragen (FAQ). Staat je antwoord er niet bij? Stel je vraag met onderstaand contactformulier of bel +31 (0)413 – 244 133. Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Ontdek alles wat je moet weten over de e-learning en het leerplatform van Doczero. Bekijk de veelgestelde vragen en laat je op weg helpen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Customer support is op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur beschikbaar.
E-learning
De e-learning worden regelmatig bijgewerkt volgens de meest recente landelijke richtlijnen, zoals bijvoorbeeld de protocollen van Vilans. Doczero zorgt ervoor dat de lesstof altijd actueel is.
Nee, onze e-learning zijn gebaseerd op de meest recente landelijke richtlijnen en kunnen niet worden aangepast.
Wij zijn geregistreerd bij de kwaliteitsregisters van van V&VN en NVMBH. Door het succesvol voltooien van onze online trainingen worden de behaalde accreditatiepunten direct gekoppeld aan deze kwaliteitsregisters met PE-online, via ons systeem
Log in op het persoonlijke leerportaal van jouw organisatie om toegang te krijgen tot het volledige aanbod e-learning. Gebruik daarvoor je inloggegevens of Single Sign On. Je bereikt het leerportaal van jouw organisatie via: https://jouworganisatie.doczeroacademy.com.
Leerplatform
Nee, het leerplatform van Doczero wordt gratis aan opleiders van zorgprofessionals en/of zorgorganisaties opgeleverd. Wel dienen bij aanvang licenties te worden afgenomen. De kosten voor het gebruik van het leerplatform zijn verwerkt in de gebruikerskosten, de licentieprijs per e-learning of cursuspakket.
Doczero levert een duidelijke handleiding waarmee je cursisten kunt aanmaken en uitnodigen voor het volgen van de e-learning. Bij vragen van de opleider is de customer support van Doczero op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur beschikbaar.
Het eerste aanspreekpunt voor cursisten is de opleider. Als vragen niet kunnen worden beantwoord, kan de opleider contact opnemen met customer support van Doczero. Doczero beantwoordt geen vragen direct van cursisten om duidelijke communicatielijnen te behouden.